söndag 9 mars 2008

tredje trimestern ingen semester

sista delen av graviditeten kallas tredje trimestern och det är där jag befinner mig nu i min graviditet. den är tråkigast tycker jag. man har slutat glädjas över att illamåendet är borta och skulle gärna byta tillbaks den mot några av de aktuella krämporna. man har också längtat klart efter bebisen, den kan lika gärna komma fram nu det finns inget att vänta på. den är dessutom redan klar och ska bara växa lite. varför växa i magen när man kan växa utanför. ca ett kg väger den nu och det är ju alldeles lagom både att föda fram och att bära runt på. vad är det för kvickt med att mamman ska bli helt uttröttad redan innan barnet kommer?! jag skulle föredra en piggare och gladare mor med någorlunda fysik istället för en sladdrig ganska ful och supersömnig sådan. det jag minns tydligaste från min förra graviditet var just den här sista perioden då det helt enkelt inte fungerar att sova längre. det är ingen idé. det går liksom inte att ligga bekvämt. på rygg kan jag inte andas och på sidan kan jag inte heller andas plus att jag får kramp stup i kvarten. under de korta sömnperioderna drömmer man dessutom så konstigt att vekenhet är att föredra. nej nu får det vara slut på graviditeter ett tag framöver. min kommande långtidsprojekt kallas, snygga pigga vältränade roliga intelligenta rika mamman som alltid har fina kläder.

10 kommentarer:

Anna sa...

när är ungen beräknad att komma?

Teresa Maria sa...

jag har beräknat ungen i början av juni eftersom jag tänker kräva kejsarnsitt. annars är beräknat födeslsedatum 13 juni.

absolutebeginner sa...

Unge

En unge är en ännu icke könsmogen avkomma och särskild sådan som ännu är under sina föräldrars beskydd. Ordet används i första hand om avkomman till de mer utvecklade ryggradsdjuren, det vill säga däggdjur, fåglar och reptiler.

Det är exempelvis möjligt att tala om fågelungar och krokodilungar. För vissa däggdjur finns särskilda termer, till exempel valp (hund) eller kid (rådjur).

För människor är barn den etablerade termen, medan unge anses som informellt utom i den jämförande biologin. Uttryck som "busunge", "snorunge, avspeglar att ordet ofta används lätt nedsättande.

Särskilt nedsättande är det alltså att kalla ett barn för en gullunge.

Teresa Maria sa...

ok. så bra att du informerade om detta. de barnen som springer i loftgångarna kan kallas snorungar. det är ett som är säkert!

absolutebeginner sa...

Sannerligen.

anna sa...

oj vad jag håller med dig. tråkdelen. man kan inte göra någonting, och bebisen borde verkligen klara sig nu. den vill nog bara vara inne och gosa lite extra. men jag vill gosa med den på utsidan. alla organ funkar ju och hjärnan är färdigutvecklad..
förresten, heter det inte andras ungar egnas barn :)

Teresa Maria sa...

men jag är inte så säker på att den verkligen vill vara kvar. varför ska den sparka så mycket i så fall :(

Anna sa...

Hehe, jag ser att någon är en flitig läsare av wikipedia:)

anna sa...

jag vet inte,fel i evolutionen skulle jag tro. och varför varför varför ska den sparka så satans mycket nedåt bäckenbotten, eller vad det heter. det gör ju så jävla satans ont! ta ut den nu! kuvöser finns ju!! och medan hon sprkar där boxar hon mig i revbenen :(

Teresa Maria sa...

det är helt sjukt vilken kraft man kan få fast man är liten och ligger trångt. det är som om bebis rullar ihop sig till en boll, tar sats och sen sprätter ut med alla armar och ben på en gång. allt i syfte att skada!

 
>