onsdag 8 oktober 2008

TÄVLING

jag har sett att det är vanligt med tävlingar på bloggar. det vill jag också ha. man vinner ett riktigt pris. det är inte bestämt ännu vilket priset är men det är något som jag har hemma. det kan bli allt från en värmande tanke till en värmande halsduk. eller kanske allévo thai soppa (multipack) känn peppen och klura på följande;

vad menas med ostalgi?

8 kommentarer:

absolutebeginner sa...

Ha ha ha ha... Va?!

Ostalgi syftar på att allt fler tyskar, både tidigare öst- och västtyskar, intresserar sig för produkter och livet i det gamla Östtyskland (DDR).

Teresa Maria sa...

har du googlat? det är förvisso inte fusk men det förstör lite av det roliga. jag hade tänkt mig kreativa och roliga förslag :( nåväl, nu måste du få ett pris. ska klura på vilket det blir. kanske ledig halvdag?

absolutebeginner sa...

Hade jag vetat att man inte fick googla så tror jag att jag inte hade googlat. Eller jo, det hade jag nog. Men nästa tävling lovar jag att inte googla utan istället gissa. Jag hade ingen aning om vad ostalgi skulle kunna ha varit. Förmodligen något som hade med ost att göra.

Mitt pris är att jag får vara tillsammans med dig :)

anna sa...

det låter som nån som är nostalgisk över ost :)
nej, det är väl, som johan säger, nostalgin kring östtyskland!

anna sa...

jag har för mig att jag läste det när jag läste filmvetenskap för 100 år sen. kan inte jag få vinna en gränbyvisning :)

Teresa Maria sa...

det stämmer att ostalgi tas upp på filmvetenskapen :) jag tyckte att det lät skojigt, att man skulle kunna tänka att det har med ost att göra. vilket bra pris du kom på! du vinner alltså en visning i gränby. troligtvis kommer vi först att titta på några djur och sedan trava iväg till uppsalas största innecentrum. där kan vi titta på hur dom bygger och sedan dricka en kaloribomb till latte på espresso house. man får ta med 1 bebis också :) gillar tilda att fika?

absolutebeginner sa...

Jag vill ha en ny tävling! Och då lovar jag att inte googla upp svaret!

Unknown sa...

jaa.. jag vann! jag har länge velat se gränby, och en gudad tur vore perfekt, då flummar jag inte runt som en förvirrad gottsundabo :)
tilda gillar mycket att fika som tur är!
(skriver anna, och inte ove, är i sthlm hos min pappa, därav namnbytet :)

 
>