fredag 2 april 2010

flytt

http://teresamarianorman.blogspot.com/

onsdag 17 mars 2010

the dreaming

eländiga morgon. vaknade vid sex pga en begynnande förkylning. halsen störde. nys och snor satte käppar i sovhjulet. så jag gick upp och satte mig vid datorn. kollade lite How To - klipp om hur man gör pioner i petal paste. viktiga saker helt enkelt. sen blev jag trött och gick tillbaks till sängen. kröp ner under täcket och gottade mig åt en timmes sömn eller så. istället fick jag besök av maran. mariga drömmar kan vara så sjukt jobbiga. min dröm var något i närheten av en lucid dröm skulle jag säga. jag vaknade av att jag hörde röster i rummet och han tänka, tusan också inte en sån här dröm igen! jag hade på känn att det var en bebis som var i rummet. en ond bebis. min bebis. jag låg på sidan och kunde inte röra mig. eller lite kunde jag men det är som vid en halv förlamning. man kan röra sig lite men det är otroligt tungt. jag visste att barnet låg bakom mig och att det bästa vore att hoppa ur sängen och dräpa ungen men det alternativet fanns ju inte så jag fick ligga kvar i skräckaffekt. ungen började peta mig i ryggen med ett spretigt lite finger. pet pet. sen tryckte den hårt och började gräva sig igenom huden och tryckte fingret ända in till ryggraden. den gjorde flera såna hål. det är en knasig grej tycker jag, att man kan känna känslor i drömmar som man aldrig upplevt på riktigt. hur kan det komma sig liksom?! tex har jag ju aldrig fått ett finger genom huden på det där viset men nu kände jag det tydligt med smärta och allt. jag drömmer ofta att jag faller från väldigt höga höjder och en sån fallkänsla har jag aldrig haft på riktigt. nåväl, tillslut så lyckades jag vända mig lite och så letade jag upp bebins ännu mjuka fontanel och tryckte hål. då slutade den äntligen med sitt petande. skönt det.

sen var drömmen slut och jag vaknade kort efter. en viss sordi låg nu över morgonen, inte ens rävbryggd hjälper. för ett par dagar sedan drömde jag om tandtappning. det betyder ju att en positiv förändring står i farstun självklart tänkte jag att det betyder att jag ska få ja från CSN men nu efter den här drömmen vet jag inte vad jag ska tro. kanske betyder det att CSN skickar en torped för att dom är så sjukt jävla trötta på mig och mina brev?!

tisdag 16 mars 2010

To Do List

idag tänkte jag mig att följande ska bli gjort:

  • få ett positivt svar från CSN
  • städa hela lägenheten (jävligt noggrant)
  • fota saker medan det är ljust och lägga ut på blocket
  • göra de tre (straff) uppgifter jag har kvar pga missade seminarier
  • ringa till SJ och fråga om dom vill skriva eftersom det är deras fel att jag inte kom till sthlm
  • ringa SJ igen och fråga om vi med 10-kort blir kompenserade
  • titta i brevlådan om en japan lagt pengar däri
  • panta burkar och köpa ingredienser till smålandsrulle (jag vet att jag borde äta bark men det är så tråkigt)
  • maila arkiv i uppsala och berätta att snart kommer jag och praktiserar hos dom
vad vill jag vinna med att offentliggöra min To Do List så att alla kan se? inget alls faktiskt. eller jo. jag tänker att det kanske är större chans att sakerna på listan blir gjorda å så det viktigaste. jag vill få en anledning att spela To Do List med FFP för er. här kommer den!

First Floor Power – To Do List

Don´t back down! Be strong!


måndag 15 mars 2010

kort och kärnfullt

så var det sagt. dagens seminarie handlade om att beskriva sitt arbete med en catchy tagline. kort och kärnfullt skulle det vara minsann. fy vilken ansträngning säger jag bara. är helt slut. resten av dagen bestod bara av bra saker. hängde med caroline (carolinn?) hos ada och hennes föräldrar. hänget får högsta betyg. jag fick hålla mycket och ada fattade tycke för mitt finger. sen sov hon i mitt knä + att jag satte på henne byxa och strumpor. himla trevligt. nu är jag dödens trött men känner mig ändå tvingad att antingen plugga eller se en film. lutar åt filmtitt. om jag bara orkar ta mig till soffan. här är en skoj video att se i väntan på ett mer substantiellt inlägg. domenicer är bra mest för att den innehåller josefine crawford. jag gillar särskilt hennes insats i låten. vilken inlevelse!

lördag 13 mars 2010

♥ choklad och chili

som jag har väntat och längtat. i flera månader nu har jag fått nöja mig med mindre trots att jag vet vad jag vill ha. sias chokladglass med chili ska det vara. tyvärr så har mitt lokala coop varit dåliga på få in just denna glassprodukt. döm av min förvåning när jag stack in huvudet i glasskylen (som var nästan helt tom) längst inne stod tre bortglömda ovala byttor med önskad glasssmak. supersmarr tänkte jag och köpte allihopa. nej det gjorde jag inte, det hade min peng inte räckt till. men en har jag nu stående i frysen, snart ska den fram. jag ska nämligen se en film för ovanlighetens skull. det är visst nån slags meloditävling ikväll men det verkar ju tristare en tåget. nog om det. film var det. frågan är vilken jag bör välja. vilken som passar bäst till chokladchili. dessa två har jag att välja på:


90-tals film med samantha morton i huvudrollen. på baksidan står det vad filmen handlar om. det är också som en kort sammanfattning av mina yngre tonår. sånt kan ju både vara bra och dåligt. men eftersom jag gillar både 90-tal och samantha morton borde det bli bra, eller?

som min filmsmak i ett nötskal verkar den här godard-pärlan från 67 vara. en tripp till landet spårar ur och blir till en surrealistisk mardröm. en absurd roadmovie som slutar i kannibalism och revolution. härligt säger jag bara och framsidan är så fin så jag knappt kan andas. jag funderar på att skaffa mig outfiten och enbart ha den hela våren den gula halsduken kommer vara på ända tills termometern visar 20+

svårt val må jag säga. ska ta fram glasen nu och medan den tinar lite ska jag fundera över dessa mina valmöjligheter. på återseende!

söndag 7 mars 2010

vampyr-romantik med bästa grizzley bear




bilden ovan är inte relaterad till låten. slow life hör nämligen till en ytterst tveksam film som jag inte tänker prata om. flickan är den finaste vampyren jag vet och får därför illustrera den bästa vampyrlåt jag känner till. det bör tilläggas att jag är långtifrån någon vampyrexpert

lördag 6 mars 2010

en händelserik dag

men gud så dålig jag blivit på att skriva här. nu låter det ju iofs som om jag skriver nån annanstans vilket inte stämmer.
idag har varit en sån där sjuk dag. sjukt lång. sjukt. bra sjukt jobbig. mycket av allt liksom. tror att det var vädret som gjorde oss all tossiga. så fantastiskt med sol liksom. vi sov länge. halvnio vaknade vi med spring i benen. vild lek och frukost tills elva då vi begav oss. orginalplanen var att besöka helping hand (livets ord affären) men amaya ville till max först så det blev som hon ville. väl där såg hon ikea och skulle promt dit. där var vi i flera intensiva timmar. det lektes, skreks, tjurades och skojades om vartannat. ganska skoj hade vi men jag började känna mig lite matt. det tar trots allt nästan en timme att gå dit. genom att locka med glass och dryck fick jag dom äntligen därifrån. hemvägen var även den ett äventyr som avslutades med att amaya la sig i en djup vattenpöl och fick hela stövlarna fulla med vatten.
det mest fantastiska under utflykten var nog ändå att jenny ringde upp. super att talas vid och dessutom hörde jag ada i bakgrunden.
efter hemkomsten är allt bara ett töcken. amaya blev en demon. hon blir sån ibland. nästan alltid kan man ana anledningen. hon har ju varit sjuk länge och då nästan bara varit hemma. det blev kanske lite för mycket skoj för henne på en gång. eller jag vet inte. hemskt uttröttande är det iaf. nu sover hon sött med en bula i huvudet. vild lek under bordet. vi har ändå haft en ganska braa dag och jag hoppas att morgondagen blir trevlig och kanske lite lugnare.
här kommer bilder från dagen:


amaya ville att vi skulle fota skorstenen med rökwaira gillar att dippaoemotståndligten ny vänen glass

lördag 20 februari 2010

det här är ingen musik!

lördagsmorgonen ser ut precis som vanligt hos oss. vilket är förtröstansfullt och framföraralt trevligt. barnen kolorerar och lyssnar på barnmusik. jag städar köket, rör ihop pannkakssmet och konverserar med a och w. barnmusiken kommer från spotify. den enda versionen av lilla snigel är en aning rockigare än originalet. varje gång den spelas reagerar amaya. det här är inte musik säger hon bestämt! nehej säger jag, vad är det då? amaya tänker efter sen säger hon. farlig musik!

fredag 19 februari 2010

ODB

pälsen ♥ willys

det är som att festen aldrig tar slut. willysfesten på björkgatan alltså. och vilken fest sedan. inte nog med att dom fortfarande bjuder på kaffe och två sorters tårta. när vi hade betalat i de nya smidiga snabbkassorna då står en grabbhalva och delar ut goodie bags. helt jävla sjukt fantastiskt. och vilken goodie bag sen?! den innehöll 2 lättdryck 1 äpple 1 mörk choklad med päroncrisp 1 paket skojig pasta och sist men inte minst cashewnötter. oj oj jag blir helt knäsvag när jag tänker på det.
resten av dagen har varit rätt kass men en jättekul sak har hänt. återkom senare så berättar jag allt om det.
en annan bra sak är att jag pga johans olycka (han är sjuk) fick ha barnen även denna fredag. vi vänder minsann inte på slantarna när det gäller fredagsmysigheter i det här hushållet. jo men det gör vi faktiskt. men samtidigt måste man ju få lyxa lite ibland. låtsas att man är en stressad upptagen mamma som har ett jobb och en lön och verkligen behöver unna sig och barnen det allra gottaste på helgen. men jag har ingen lön så vi kompromissade. vi köpte tre bullar för 10kr och så delade vi på en pizza. vi äter alla en tredjedel. ingen behöver gå hungrig. och så fick jag en fredagsöl. en 3,5. den ska jag dricka nu. ha det gott!

 
>